Руският дисидент Алексей Навални е бил преместен в изправителна колония със

...
Руският дисидент Алексей Навални е бил преместен в изправителна колония със
Коментари Харесай

Шок! Къде пратиха Навални

Руският отстъпник Алексей Навални е бил изместен в изправителна колония със непоколебим режим (ИК-6) в село Мелехово, Владимирска област. Това заяви пред ТАСС ръководителят на публичната наблюдателска комисия Сергей Яжан, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано днес адвокати на Навални споделиха, че клиентът им е преместен от колонията в Покров, където пребиваваше до момента, на неизвестно друго място със непоколебим режим след встъпване в действие на нова присъда против него.

" Той дойде в ИК-6 и се намира там ", сподели Яжан, представен от съветската държавна организация.

Навални, най-високопоставеният опозиционен водач в Русия през последното десетилетие, беше вкаран в пандиза за две години и половина за нарушение на изискванията за предварително освобождаване през февруари 2021 година, откакто се върна от Германия, където се възстановяваше от явно отравяне с нервнопаралитично вещество, за което обвиняваше Кремъл, че го е поръчал.

На 24 март Навални беше наказан на още девет години затвор за машинация и пренебрежение към съда. Лидерът на опозицията твърди, че обвиняванията против него са изфабрикувани и целят да осуетят политическите му упоритости.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР